Medy van der Laan is geboren in Spijkenisse en studeerde Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en zij volgde de postdoctorale opleiding tot wetgevingsjurist. 

Medy startte haar carrière bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. In 2002 was zij de winnaar van de titel ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’. Van 2003 tot 2006 was zij staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Vervolgens bekleedde zij functies bij TCN Property Projects en de Kamer van Koophandel Oost Nederland. Van 2009 tot en met 2014 was zij voorzitter van de AOC-raad, een brancheorganisatie instellingen die ‘groen’ onderwijs verzorgen.

Vanaf 2015 is Medy voorzitter van Energie-Nederland, de branchevereniging van energiebedrijven.

Naast haar functies heeft ze meerdere nevenfuncties gehad waaronder de functie van voorzitter van de Referendumcommissie en voorzitter van RODAP (Rechten Overleg Distributie van Audiovisuele Producties) en lid van de Raad van Toezicht van de Consumentenbond en het topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente.

Momenteel bekleedt zij de nevenfuncties van voorzitter van de Stichting Nationaal Luisteronderzoek en lid van het bestuur van de Stichting Berenschot Beheer.

Medy is 52 jaar, heeft 2 kinderen en woont met haar man in Apeldoorn. Zij houdt van paardrijden en wandelt graag met haar twee honden. 

Personen die worden aangehaald:
Matin van Rijn
Thom de Graaf
Arthur Japin

Bedrijven die worden aangehaald:
Aedes
NVB

Boeken die worden aangehaald:
De zwarte met het witte hart

***

Het interview lezen in plaats van luisteren:

De gesprekken van Leaders in Wonen worden uitgeschreven zodat mensen die doof of slechthorend zijn (en natuurlijk voor mensen die gewoon liever lezen dan luisteren!) ook gewoon van deze podcast gebruik kunnen maken. Wanneer de transcriptie klaar is vind je die hier.

*** 

Volg Leaders in Wonen via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Wonen? Abonneer dan op de nieuwsbrief.

*** 

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Wonen of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via [email protected]

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: [email protected]

*** 

Als je de Leaders in Wonen podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

*** 

Leaders in Wonen wordt mede mogelijk gemaakt door NHGHyarchis en Calcasa. Deze podcast komt tot stand in samenwerking met Leaders in Finance. Meer informatie over onze partners is te vinden op onze partnerpagina.

Meer hiervan

Recente reacties

    Aflevering 6