Maxime Verhagen is geboren in Maastricht en studeerde Contemporaine geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Maxime begon zijn carrière in 1986 als gemeenteraadslid in de gemeente Oegstgeest. Vervolgens werd hij lid van het Europees Parlement alvorens in 1994 lid te worden van de Tweede Kamer. Hij was onder andere fractievoorzitter, minister van Buitenlandse Zaken en minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en van 2010 tot 2012 vicepremier. 

In 2013 verliet hij de politiek en werd hij voorzitter van Bouwend Nederland. 

Maxime heeft de onderscheiding ontvangen van Grootofficier in de Orde van Bernardo O’Higgins en is Officier in de Orde van Oranje-Nassau. 

Maxime is 64 jaar en woont met zijn vrouw in Oegstgeest. Hij heeft drie kinderen, twee kleinkinderen en houdt van skiën, reizen en lezen.

Personen die worden aangehaald:
Alexander Pechtold
Kajsa Ollongren
Willy Brandt

***

Het interview lezen in plaats van luisteren:

De gesprekken van Leaders in Wonen worden uitgeschreven zodat mensen die doof of slechthorend zijn (en natuurlijk voor mensen die gewoon liever lezen dan luisteren!) ook gewoon van deze podcast gebruik kunnen maken. De transcriptie van het interview met Maxime Verhagen vind je hier.

*** 

Volg Leaders in Wonen via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Wonen? Abonneer dan op de nieuwsbrief.

*** 

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Wonen of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via [email protected]

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: [email protected]

*** 

Als je de Leaders in Wonen podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

*** 

Leaders in Wonen wordt mede mogelijk gemaakt door NHGHyarchis en Calcasa. Deze podcast komt tot stand in samenwerking met Leaders in Finance. Meer informatie over onze partners is te vinden op onze partnerpagina.

Meer hiervan

Recente reacties

    Aflevering 8