Martin van Rijn is opgegroeid in Rotterdam en studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Hij werkte als plaatsvervangend directeur-generaal bij het departement van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en was directeur-generaal Management en Personeelsbeleid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Van 2003 tot 2007 was hij directeur-generaal Gezondheidszorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Vervolgens was Martin CEO van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en in 2017 werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep.

Sinds 2020 is hij voorzitter van Aedes en naast deze functie is hij ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. 

Martin is 65 jaar, hij is getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij woont in Den Haag en houdt in zijn vrije tijd van skiën, fietsen en lezen.

Personen die worden aangehaald:
Diederik Samsom
Wouter Bos
Harry Mulisch
Yuval Noah Harari
Nelson Mandela

Bedrijven:
NS
Vestia

*** 

Het interview lezen in plaats van luisteren:

De gesprekken van Leaders in Wonen worden uitgeschreven zodat mensen die doof of slechthorend zijn (en natuurlijk voor mensen die gewoon liever lezen dan luisteren!) ook gewoon van deze podcast gebruik kunnen maken. De transcriptie van het interview met Martin van Rijn is hier te vinden.

*** 

Volg Leaders in Wonen via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Wonen? Abonneer dan op de nieuwsbrief.

*** 

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Wonen of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via [email protected]

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: [email protected]

*** 

Als je de Leaders in Wonen podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

*** 

Leaders in Wonen wordt mede mogelijk gemaakt door CalcasaQuion en RNHB. Deze podcast komt tot stand in samenwerking met Leaders in Finance. Meer informatie over onze partners is te vinden op onze partnerpagina.

Meer hiervan

Recente reacties

    Aflevering 14