Laurens Ivens is opgegroeid in Doetinchem en studeerde economie en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. 

Van 2001 tot 2010 was Laurens Fractiemedewerker Verkeer bij de SP. Vervolgens ging hij werken als Senior medewerker Public Affairs bij ANWB en in 2006 werd hij gekozen tot lid van de gemeenteraad bij de Gemeente Amsterdam. Bij de verkiezingen van 2010 was hij lijsttrekker voor de SP. Van 2010 tot 2014 was hij fractievoorzitter en sinds 2014 is Laurens Wethouder bij de Gemeente Amsterdam.

Sinds 2014 is Laurens Wethouder bij de Gemeente Amsterdam en verantwoordelijk voor Bouwen, Wonen, Wijkaanpak, Openbare Ruimte, Reiniging, Groen, Klimaat, Voedsel en Dierenwelzijn.

Laurens is 44 jaar en woont in Amsterdam met zijn vrouw en drie kinderen. In zijn vrije tijd houdt hij van wielrennen, hiphop en af en toe een goede whiskey.

Personen die worden aangehaald:
Stef Blok
Rob van Gijzel
Kajsa Ollongren
Karl Marx
Piketty
Josh Ryan-Collins

Bedrijven die worden aangehaald:
Airbnb
ANWB

*** 

Het interview lezen in plaats van luisteren:

De gesprekken van Leaders in Wonen worden uitgeschreven zodat mensen die doof of slechthorend zijn (en natuurlijk voor mensen die gewoon liever lezen dan luisteren!) ook gewoon van deze podcast gebruik kunnen maken. Als de transcriptie van het interview met Laurens Ivens klaar is vind je deze hier.  

*** 

Volg Leaders in Wonen via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Wonen? Abonneer dan op de nieuwsbrief.

*** 

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Wonen of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via [email protected]

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: [email protected]

*** 

Als je de Leaders in Wonen podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

*** 

Leaders in Wonen wordt mede mogelijk gemaakt door NHGHyarchis en Calcasa. Deze podcast komt tot stand in samenwerking met Leaders in Finance. Meer informatie over onze partners is te vinden op onze partnerpagina.

Meer hiervan

Recente reacties

    Aflevering 10