Han groeide op in Amsterdam en studeerde marco-economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na werkzaam te zijn geweest als docent bekleedde verschillende functies binnen ABN Amro waarvan de laatste 14 jaar de functie van Hoofd Econoom. Han was tussen 2004 en 2012 columnist bij het Financieele Dagblad en heeft verschillende nevenfuncties bekleed als lid van de beleggingscommissies van enkele Nederlandse pensioenfondsen. 

Sinds 2013 doceert hij macro-economie aan de post-doctorale opleiding Investment Management aan de VU in Amsterdam en geeft hij ook les bij het NBA. Hij is momenteel columnist voor Fondsnieuws en Boerenbusiness en vaste commentator Economie bij BNR Nieuwsradio.

Han (63 jaar) is getrouwd, heeft 4 kinderen en twee kleinkinderen en woont in Ierland.

In deze aflevering vertelt Han over zijn achtergrond, visie, tijd bij ABN Amro en de waarde die hij hecht aan autonomie. Hij deelt zijn visie over de invloed van de politiek op de woningmarkt en de prijselasticiteit in de woningmarkt. 

Boeken die worden aangehaald: 

Titel: Factfulness
Auteur: Hans Rosling

Namen die worden aangehaald: 

– Friedrich Hayek
Johan Derksen 
– Peter Buwalda
Patrick Moore

Bedrijven die worden aangehaald:

Greenpeace
McKinsey

***
Het interview lezen in plaats van luisteren:

De gesprekken van Leaders in Wonen worden uitgeschreven zodat mensen die doof of slechthorend zijn (en natuurlijk voor mensen die gewoon liever lezen dan luisteren!) ook gewoon van deze podcast gebruik kunnen maken. De transcriptie vind je hier: interview Han de Jong.

*** 

Volg Leaders in Wonen via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Wonen? Abonneer dan op de nieuwsbrief.

*** 

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Wonen of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via [email protected]

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: [email protected]

*** 

Als je de Leaders in Wonen podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

*** 

Leaders in Wonen wordt mede mogelijk gemaakt door NHG, Hyarchis en Calcasa. Deze podcast komt tot stand in samenwerking met Leaders in Finance. Meer informatie over onze partners is te vinden op onze partnerpagina.

Meer hiervan

Recente reacties

    Aflevering 2