Esmé Wiegman is opgegroeid in de Haarlemmermeerpolder en studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Ze startte haar carrière als bureauredacteur bij diverse tijdschriften. Ze was gemeenteraadslid in Zwolle en ruim vijf jaar Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Esmé hield zich als Kamerlid met name bezig met volksgezondheid, ruimtelijke ordening, landbouw, milieu en Europese zaken. 

Zij werd na haar Kamerlidmaatschap regiomanager bij de Landelijke Huisartsenvereniging en directeur van de Nederlandse Patiëntenvereniging. Is sinds 1 januari 2020 directeur van branchevereniging Valente en daarnaast doet zij een deeltijdstudie HBO Theologie. 

Esmé is 46 jaar en woont in Zwolle. Ze is getrouwd, heeft 3 kinderen en houdt in haar vrije tijd van studeren en hardlopen

Personen die worden aangehaald in het interview:
– Paul Blokhuis
– Guurtje Leguijt
Cody Hochstenbach

*** 

Het interview lezen in plaats van luisteren:

De gesprekken van Leaders in Wonen worden uitgeschreven zodat mensen die doof of slechthorend zijn (en natuurlijk voor mensen die gewoon liever lezen dan luisteren!) ook gewoon van deze podcast gebruik kunnen maken. De transcriptie van het interview met Esmé Wiegman is hier te vinden.

*** 

Volg Leaders in Wonen via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Wonen? Abonneer dan op de nieuwsbrief.

*** 

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Wonen of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via [email protected]

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: [email protected]

*** 

Als je de Leaders in Wonen podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

*** 

Leaders in Wonen wordt mede mogelijk gemaakt door CalcasaQuion en RNHB. Deze podcast komt tot stand in samenwerking met Leaders in Finance. Meer informatie over onze partners is te vinden op onze partnerpagina.

Meer hiervan

Recente reacties

    Aflevering 25